Main News Desk

NetApp introduceert cloud-infrastructuur

Data ONTAP 8 en nieuwe technologieën en oplossingen leggen de basis voor ??IT as a Service??

Diegem - 26. August 2009

NetApp (NASDAQ: NTAP) introduceert Data ONTAP® 8 en enkele nieuwe technologieën en oplossingen als basis voor een cloud-infrastructuur. Hiermee kunnen klanten het ontwerp van hun datacenter aanpassen en overstappen op een ‘IT as a Service’-model.

“Voor NetApp breekt een nieuw tijdperk aan, met een andere manier van zakendoen”, zegt Theo van Teylingen, country director Benelux, NetApp. “Klanten staan onder druk en verwachten steeds meer van hun IT-afdeling, terwijl zij minder middelen ter beschikking hebben. De opzet van het datacenter verandert hierdoor; er wordt steeds vaker gekozen voor applicaties, infrastructuren en platformen die als dienst geleverd worden. NetApp speelt hierbij een belangrijke rol met storage- en datamanagement- oplossingen voor de cloud. Maar ook als technologiepartner die organisaties helpt bij het in gebruik nemen van een cloud-infrastructuur.”

Data ONTAP wordt door veel organisaties, system integrators en dienstverleners gebruikt als basis voor diverse interne en externe cloud-projecten. Data ONTAP 8 vergroot de mogelijkheden op dit gebied, onder andere voor gevirtualiseerde omgevingen en omgevingen met een gedeelde infrastructuur. De nieuwe versie biedt klanten nog betere datamanagement-mogelijkheden en betere integratie met systemen voor datacenter-orchestratie en -management. Hierdoor worden alle lagen (storage, server, networking en applicatie) onderling aan elkaar gekoppeld. De Data ONTAP 8-familie voegt Data ONTAP 7G en Data ONTAP GX gefaseerd samen in een enkele code-base. Hierdoor kunnen klanten hun systeem eenvoudig opwaarderen en uitbreiden.

Data ONTAP 8 biedt:
•    Veilige multi-tenancy – Een gedeelde, kostenefficiënte infrastructuur, te gebruiken voor meerdere gebruikersgroepen of organisaties dankzij MultiStore®.
•    Transparante Data Motion – Altijd toegang tot data, zelfs als apparatuur niet aanstaat of tijdens upgrades. Zowel bij single-site als bij multi-site gebruik.
•    Service Automation – Datamanagement- en monitoring-tools om verbruik te meten en een terugverdienmodel in te stellen.
•    Storage-efficiëntie – Hogere ROI op storage-aankopen en besparingen in het datacenter qua ruimte, energie en koeling.
•    Geïntegreerde dataprotectie – Ingebouwde mogelijkheden voor backup, recovery en business continuity.

Nieuwe producten, oplossingen en diensten voor de cloud
NetApp maakt een efficiëntere en flexibele cloud-infrastructuur mogelijk met:
•    NetApp Data Motion™ - Met deze nieuwe technologie wordt data ongestoord verplaatst tussen storage-systemen terwijl applicaties gewoon door blijven draaien.
•    Performance Acceleration Module II – Deze verzameling op flash-technologie gebaseerde caching modules zorgt voor een nieuwe toepassing van flash/SSD-technologie. SSD’s in disk-shelves zijn dan niet langer nodig.
•    NetApp Dynamic Data Center (NDDC) Solution – Drie componenten om IT as a Service mogelijk te maken; een service georiënteerde infrastructuur (SOI), een service management framework en de implementatiemethodologie van NetApp Professional Services en NetApp systems integratiepartners.
•    NetApp Fast-Start Customer Workshop – Een workshop van twee tot vier dagen waarin een plan wordt ontwikkeld om de NDDC-oplossing in gebruik te nemen.

Naast deze producten, oplossingen en diensten introduceert NetApp ook nog de DS4243 disk-shelf, een veelzijdig SAS/SATA-disk subsysteem.

Het volledige Engelstalige persbericht is hier terug te vinden:
http://www.netapp.com/us/company/news/news-rel-20090825-cloud-enterprise.html

Pricing and availability

De prijzen voor de beschreven producten kunnen worden opgevraagd bij resellers of de sales-afdeling van NetApp. NetApp Data ONTAP 8, de NetApp Performance Acceleration Module II en de NetApp DS4243 disk-shelf worden verwacht in september 2009. Beschikbaarheid van NetApp Data Motion staat gepland voor begin 2010.

About the company

NetApp creëert innovatieve storage- en datamanagement-oplossingen die u helpen bij het realiseren van doorbraken en buitengewone kostenbesparingen opleveren. Ontdek hoe wij bedrijven wereldwijd helpen sneller en verder te gaan op www.netapp.com

Contact details

Jelle Zuidema van LEWIS
Tel.: +32 (0)3 242 88 17
E-mail: jellez@lewispr.com

Robert Jan Dullaart van NetApp
Tel: +31 (0)20-503 9600                       
E-mail: robertjan.dullaart@netapp.com


Technorati tags: NetApp | cloud | storage | ONTAP | IT as a service | IT | infrastructuur |

Bookmarklets: